LAB heeft al meer dan 45 jonge talenten verwelkomd in haar eigen ‘International Learning Lab’ (ILL). De junioren zijn hier praktijkgericht geïntroduceerd in de complexe wereld van de creatieve industrie.

NEW REGIONAL BAUHAUS

Het New Regional Bauhaus is een inititatief van de RWTH Aachen Lehrstuhl und Institut für Städtebau. Het is gehuisvest in Nederland, in het stadscentrum van Heerlen Hier werken internationale studenten aan regionale plannen, in het bijzonder binnen den grensoverstijgende regio rond Zuid-Limburg.

ILL EXPO

Het International Learning Lab toonde eigen  projecten in Bureau Europa. In de bibliotheekzaal werden tekeningen en modellen getoond, gemaakt  door de jonge deelnemers van het ILL-programma. De tentoonstelling was te bezoeken van 1 september tot en met 12 november 2024.

LEZING UNIVERSITEIT LUIK

Marc Maurer gaf een lezing voor architectuurstudenten van de Universiteit van Luik. De studenten namen deel aan een excursie in Zuid-Limburg en werden verwelkomd bij het Maastricht Institute of Arts. Het prachtige auditorium, ontworpen door Wiel Arets, vormde het decor voor de presentatie.

RUHRGEBIET EXCURSIE

Tijdens een excursie naar het Ruhrgebied in Noordrijn-Westfalen bezochten ILL deelnemers de Zeche Zollverein en andere indrukwekkende locaties in het grootste industriegebied van Duitsland. Hier licht Holger Hoffschröer van RHA-planer het industriële erfgoed en de omgeving nader toe.

BEZOEK AAN INDEMANN

Tijdens de excursie naar Essen maakten ILL deelnemers een tussenstop bij de Indemann uitkijktoren in Duitsland. Deze landmark, in de vorm van een 36 meter hoge stalen robot, trekt veel bezoekers. Architect Nicole Maurer lichtte het proces en ontwerp van de excentrieke uitkijktoren toe.

AMSTERDAM EXCURSIE

ILL deelnemers gingen samen met een groep internationale studenten van de RWTH Aachen op bezoek in Amsterdam West, een stadsdeel dat voornamelijk na de Tweede Wereldoorlog is gebouwd. De modernistische stadsplanning diende als inspiratie voor hun ontwerptaak in Heerlen-Noord.

BEZOEK AAN VAN EESTEREN MUSEUM

Tijdens de excursie naar Amsterdam maakten ILL deelnemers een tussenstop bij het Amsterdam Van Eesteren Museum, dat een breed en actueel verhaal vertelt over stedenbouw in Nederland. Directeur Jorn Konijn lichtte de geschiedenis en unieke locatie van het museum nader toe.

ILL TEASER

ILL deelnemers (van de ZUYD Hogeschool, Communication en Multimedia Design) hebben een eigen ILL-promotievideo geproduceerd. De teaser is ontwikkeld voor sociale media en toont de deelnemers aan het werk. De productie vereiste één week van filmen en bewerken.

BEZOEK AAN FUTURE MATERIALS LAB

Tijdens het verblijf bij ILL maken deelnemers ook gebruik van alle faciliteiten van de Maastricht Jan van Eyck Academie – een van onze nauwe partners. Een bibliotheek, café, hout- en staallaboratorium, fotolab, audio- en videolab, druk- en publicatielab, enzovoort. De jonge talenten verkennen hier het Future Materials Lab.